Градинарски сет: Посади љубов

400 ден

Сетот содржи сѐ што ти е потребно за да посадиш љубов ти или твојата сакана личност:

1. Рачно изработен мини сад за растенија допрен од љубовта на добрите самовили, кој зрачи со среќа и радост, ширејќи хармонија низ твоето зелено кралство.
2. Садлива картичка – уметност на флората која кога ќе ја засадиш под тенок слој земја од неа ќе изникне пркос.
3. Камчиња за дренажа и супстрат богат со хранливи материи.

Опис

Замисли како шеташ низ спокојните пејзажи на магичната земја Индоор Гарден, низ нежните шепотења на ветрот и мекиот сјај на сончевата светлина, додека нежно ги негуваш засадените љубовни семиња.

Информации за садот за растенија

Името на садот Umi XXS потекнува од јапонскиот збор Umi кој значи море, океан што нѐ асоцира на длабочината на садот, мистерија, убавина, пространство и елеганција.

Садот за растенија е најмалиот сад од Umi садовите за растенија кои се дел од Јапанди колекцијата која ја симболизира едноставноста, минимализмот, несовршеноста, удобноста и природата.  Значењето на оваа колекција поаѓа и е инспирирана од Јапанди стилот на уредување ентериер.

  • Висина: околу 8 cm
  • Дијаметар: околу 10 cm

Садлива картичка

Засадете ја садливата картичка со семе од пркос под тенок слој земја, често полевајте и трпеливо очекувајте го секој лист, почувствувајте како љубовта станува сѐ посилна, поврзувајќи ве со природата, семејството и пријателите.

Бајка за љубовта

Се верува дека оние кои го засадиле семето на љубовта во рачно изработените садови за растенија на Индоор Гарден ќе бидат сведоци како љубовта цвета во нивното опкружување на најмагични начини, одвнатре и однадвор, кон себе, кон природата, фамилијата, животните сопатници, пријателите, насекаде…

Еден ден, еден љубезен градинар ја посети магичната земја Индоор Гарден, барајќи љубов за целиот универзум. Тој внимателно го избра најмалиот од најмалите садови за растенија наречен Уми XXS, потпевнувајќи ја својата омилена песна и со целата своја љубов засади семе кое го нарече семето на љубовта. Како што минуваа деновите, забележа волшебна трансформација. Семето процвета во калеидоскоп од бои и слатка арома го исполни воздухот.

За кратко време, целата земја одекна од смеа, се рашири радосна енергија, завладеа хармонија и се почувствува љубов насекаде во воздухот. Рачно изработените садови за растенија, допрени од љубовта на добрите самовили, зрачеле со среќа која се раширила низ сите кралства.

Од тој ден, приказната за градинарот и посадената љубов стана негувана приказна во замислените кралства во земјата Индоор Гарден, инспирирајќи ги сите што ќе ја посетат магичната земја да засадат љубов и среќа во рачно изработени садови за растенија.